Op weg naar een nieuwe economie en maatschappij

De toekomst maken we nú.

Mijn naam is Ellemiek Etman.

Expert in ongemak en leiderschap.
Promovenda Leiderschap in transitie.

Ik help lerende organisaties en hun leiders om via deep leadership en het opzoeken en constructief maken van ongemak relevant, innovatief en impactvol te zijn.

Kan ik ook iets voor jou betekenen?

 

Contactgegevens

Ellemiek Etman
info@ellemieketman.nl
06 1917 8116

We hebben mensen zoals jij nodig: leiders en professionals die zich inzetten voor menselijk floreren en duurzaamheid. Mensen die zoeken naar andere vormen van leiderschap, werken en zijn en die een verantwoordelijkheid voelen om bij te dragen aan het ‘grotere goed’. Deze deep leaders zijn in staat een andere toekomst te creëren.  

Deep leadership staat voor een professionele grondhouding die oog heeft voor wat mensen en de planeet nodig hebben. Het vraagt om het continu vergroten van bewustzijn, om dieper inzicht in jezelf, je teamleden en de bredere organisatorische context waarin je actief bent. 

Het daagt je uit om voorbij de status quo te gaan. Om te groeien, te veranderen en daarin het ongemak op te zoeken. Ongemak wordt dan een poort naar een wereld die nog niet bestaat. Leiders, professionals en organisaties die deze uitdaging aangaan, pakken hedendaagse vraagstukken proactief en effectief op. Het maakt ze relevant, innovatief en impactvol.

Dat vraagt om een wezenlijk andere benadering. Zo kan ik je daarbij helpen:

 

projecten en programma’s
denker

Voor projecten en programma’s binnen en buiten organisaties en andere samenwerkingen waar mijn expertise gewenst is. Ik denk graag met je mee.

dt’s, mt’s en professionals
organisaties

In de academie vind je mijn zakelijk aanbod voor mt’s, dt’s en changeteams, als ook coaching, supervisie en het young leaders programma.

ongemak in leiderschap
denker

Wetenschappelijk onderzoek naar ongemak, leiderschap en governance in de boardroom. Hoe komen we tot een economische paradigmashift?

Over Ellemiek

Ongemak. Ik wil het snappen, omvatten, doorzien totdat het zich ontvouwt en er iets nieuws zichtbaar wordt. Ik houd er niet van als de realiteit niet overeenkomt met het potentieel dat het in zich draagt. Dan gaat het kriebelen, dan wil ik er iets mee. De ervaring leert dat juist het aangaan van ongemak verdieping en verrijking biedt. Reflectie, nieuwe inzichten, een groter bewustzijn. Het is een poort naar diepere authenticiteit, (conflictrijke) verbinding, zingeving, samenwerking, heelwording. En dat hebben we hard nodig om werk te maken van een toekomst die we wél willen nalaten aan de generaties na ons.

In mijn werk zet ik mijn jarenlange ervaring in als coach, facilitator en interimprofessional in zowel corporate, non-profit als publieke sector. Sinds 2021 werk ik ook als wetenschapper aan dit thema. Als promovenda doe ik onderzoek naar het ongemak in de boardroom in de transitie naar een nieuwe economie. Ik ga daarin op zoek naar een alternatief voor het huidige denken over (persoonlijk) leiderschap en governance.

dr. André van Rossum

“Vooraf had ik twijfel over de effectiviteit van het organisatietraject met Ellemiek. Maar al snel bleek: ze wekt geen valse verwachtingen. Haar benadering is wezenlijk anders. Ze is helder, direct en confronterend in haar aanpak.”

dr. Remco Janssen, executive director

Adequaat, scherpe analyses, to the point. Soepel in de omgang. Ellemiek ziet snel wat er speelt en wat er nodig is. Ze weet mensen bij elkaar te brengen en samen de klus te klaren.”

Alma van Dijk, senior manager

“Ellemiek beheerst de kunst om je met een enkele opmerking of vraag op een andere manier naar iets te laten kijken”.

In actie

Leergang Anders Leiden (UvH)

Leergang Anders Leiden (UvH)

Blij om met je te kunnen delen dat er binnenkort een heel interessante en actuele leergang start voor al die leiders die werk maken van duurzame en...

Experience Voorbij het ongemak

Experience Voorbij het ongemak

Samen met Mariska Peeters van Blikverruimers stond ik onlangs met 40 deelnemers in een dome. Zeer vereerd dat zoveel mensen zich op voorhand al...

Project Ongemak in de boardroom

Project Ongemak in de boardroom

Uitdagingen voor bestuurders en commissarissen Bestuurders en commissarissen zitten op een belangrijke positie van waaruit zij bedrijven kunnen...

Ontvang de nieuwsbrief

Wat kun je verwachten?

Aan nieuwsgierige, leergierige, bewuste mensen verzend ik op onregelmatige basis een nieuwsbrief over deep leadership, bewustzijn en de uitdagingen in de transitie naar een  nieuwe economie en maatschappij. Hierin staan artikelen, blogs, podcast en de updates uit mijn promotieonderzoek naar het ongemak in de boardroom.