REFERENTIES

Hoe doet ze het nou eigenlijk echt?

‘Welk resultaat mag ik verwachten?’
‘Is ze stevig genoeg?’
‘Hoe zijn haar reviews?’

Belangrijke vragen waarop je wellicht antwoorden wilt voordat je met me in zee gaat. Hieronder lees je de ervaringen van klanten.
Benieuwd of ik ook voor jouw vraag de geschikte persoon ben?

One way to find out.

 

Transformatie naar 3.0

Van andere coaches en trainers heb ik waardevolle handvatten gekregen. Maar met Ellemiek ben ik echt door een transformatieproces heen gegaan. Ik heb een volgend level bereikt in mijn leiderschap en sta op de top die ik voor ogen had.

Eline de Mik

Flow

Ik gun iedereen een Ellemiek. Ze brengt je niet zozeer uit je comfortzone, maar eigenlijk vooral ín je comfortzone. Naar je eigen kern. Naar flow.

Marieke Hoekstra

Aanrader

Ik kende Ellemiek al van een eerdere samenwerking binnen onze organisatie. Haar werkwijze gaf me vertrouwen toen ik een coach voor mezelf zocht. Belangrijk, want je moet wel alles op tafel kunnen leggen wil je verder komen. Dus de keuze voor Ellemiek was snel gemaakt.

Met een managementfunctie in het middenkader is het een hele uitdaging om de ideeën van het MT te vertalen naar de werkvloer, je eigen inbreng in het MT te hebben én de wensen van de werkvloer bij het MT voor het voetlicht te brengen. Mede door de coaching van Ellemiek heb ik geleerd om meer mezelf te zijn op het werk. Ik ben milder voor mezelf en naar andere mensen toe.

Ellemiek geeft je denken richting en rust. Ze geeft duidelijkheid over de dynamiek die ‘onder water’ speelt tussen mensen. Omdat ik daar meer zicht op heb gekregen, kan ik daar nu met meer afstand naar kijken. Daardoor zie ik in wat ik anders kan doen en dat geeft me zelfvertrouwen. Over Ellemiek tot slot: ze coacht je met liefdevolle aandacht, rust en oprechte belangstelling. Ik raad haar absoluut aan.

Cora Poot
HMC Bronovo Den Haag

Vooraf twijfels, nu rust en zelfreflectie

Vooraf had ik twijfel over de effectiviteit van het organisatietraject met Ellemiek. Het was namelijk al het zoveelste en eerdere trajecten met andere coaches hadden niet het gewenste resultaat. Maar het contact met Ellemiek was prettig, laagdrempelig, open en concreet, dus we hebben besloten het een kans te geven.

En al snel bleek: ze wekt geen valse verwachtingen. De benadering van Ellemiek is wezenlijk anders dan onze eerdere ervaringen. Ze is helder, direct en confronterend in haar aanpak. Concreet ook. Ze hielp onze medewerkers meer inzicht in zichzelf te krijgen én in het gedrag van collega’s, inclusief de kwaliteiten en ontwikkelpunten.

En dat heeft resultaat gehad: in ons team van 90 mensen is er meer rust en zelfcorrigerend vermogen, ook bij conflicten. Na 2,5 jaar plukken we nog steeds de vruchten van het traject met Ellemiek.

dr. André van Rossum
MT-lid/ Klinisch chemicus Haaglanden Medisch Centrum

Vriendelijk irritant

Ik heb met Ellemiek aan mijn persoonlijk leiderschap gewerkt. Ze is vriendelijk en sensitief. Al is ze soms ook irritant. Denk je dat je goed bezig bent, geeft ze je nog net dat zetje om uit je comfortzone te komen. Voor mij heeft het gewerkt.

Marlies Voorburg

Team naar een hoger level

Onze organisatie maakte in korte tijd een stevige groei door. Daarom zochten we deskundige begeleiding bij het verder professionaliseren van het team in de vorm van teamworkshops en persoonlijke coaching.

Het is altijd afwachten hoe een traject met een externe coach/trainer uitpakt. Weet deze de juiste snaar te raken? Ik denk dat dat zeker is gelukt. Onder begeleiding van Ellemiek hebben we bereikt dat mensen (weer) kritisch op zichzelf zijn en ook kritisch naar elkaar op een opbouwende manier. We staan weer open voor elkaar. Dat zorgt ervoor dat de sfeer in het team is verbeterd. Mensen hebben weer iets voor elkaar over, waardoor het werkplezier is teruggekeerd bij een groot deel van het team.

Wat ik belangrijk vond in de samenwerking, is dat Ellemiek snel door had hoe de mensen en het team in elkaar zitten. Ze is daarbij open in haar communicatie. Een sympathieke, rustige vrouw die geen blad voor de mond neemt en kennis van zaken heeft. Ik hoop vaker van haar diensten gebruik te maken, zowel voor mezelf als voor onze medewerkers.

dr. René te Witt, manager NMDL

Bij Ellemiek kun je werkelijk alles op tafel leggen. Ze reageert met geduld en warmte.

Sandra

Rust, zelfverzekerd en m’n prio’s op scherp

Ellemiek heeft het vermogen je direct op je gemak te laten voelen. Alle professionaliteit in huis zonder onpersoonlijk te worden. Ik startte met een traject bij haar omdat ik op een andere manier naar dingen in mijn leven wilde kijken.

Nu aan het einde van het traject voel ik rust en zelfverzekerdheid. Ik leef meer voor mezelf, spreek me meer uit en waardeer de echt belangrijke dingen in mijn leven. Mensen vertellen me dat ik als mens ben gegroeid. Wanneer je open staat voor de methode van Ellemiek zal er een wereld voor je opengaan.

Robin van der Sman

Loepzuiver

Ellemiek is in staat in simpele bewoordingen, ondersteunt door prachtige handgebaren, de essentie bloot te leggen. Ze voelt loepzuiver aan wat er speelt in het team waarmee ze werkt. Die waarnemingen in het hier en nu, aangevuld met haar expertise en ervaring in het veld, dragen bij aan team-leren en individueel leren.

Warner Immink
Changekitchen

We zijn effectiever en succesvoller

Ellemiek heeft een ongedwongen stijl waardoor het contact soepel verliep. Ze heeft een goede antenne voor wat er speelt en hield goed onze behoeftes in het oog. Ze komt snel tot de kern, haar analyses van medewerkers en het team zijn to the point en daardoor ook heel bruikbaar.

In het team merk ik dat het samenzijn en het bespreken van de communicatie ons dichter bij elkaar heeft gebracht. Hierdoor kunnen we effectiever zijn in onze werkzaamheden en succesvoller als bedrijf. Wij hebben inmiddels besloten om periodiek met Ellemiek samen te werken om zo langere tijd te investeren in de ontwikkeling van ons team, als onderdeel van de werkwijze van ons bedrijf.

dr. Niels Prins
Directeur Brain Research Center

Heel snel resultaat

Ik ben goed in mijn vakgebied en hanteer hoge kwaliteitsnormen voor mijn professionaliteit. Door een aantal ervaringen in een nieuwe werksituatie op een hoger level voelde ik me echter onzeker. Ik wilde daar grip op krijgen en ervan leren om beter te worden in mijn vak.

Ellemiek heeft goed inzicht in wat mensen nodig hebben. De samenwerking met haar gaf meer inzichten dan handvatten. Het heeft het tij gekeerd. Ik heb de regie naar mezelf toegetrokken. Ik voel me in control. Ik sta weer stevig met twee benen op de grond en met een koel hoofd.

Het is opvallend hoe snel ik resultaat zag van mijn gedragsverandering. Hele positieve uitwerking. Ik ben daadwerkelijk beter geworden in mijn werk.

Karin Stevens

Ellemiek beheerst de kunst om je met een enkele opmerking of vraag op een andere manier naar iets te laten kijken.

Gera

To the point feedback

Het voelde een beetje als falen om Ellemiek in te zetten. Alsof je jezelf en je team niet op de rit zou kunnen krijgen. Maar de realiteit is dat ze met informatie en feedback komt die ik anders niet gekregen zou hebben. Het scherpt me en het geeft een nadere precisering. En dat heeft mijn blik verbreed.

dr. Remco Janssen
Director of operations
Om privacyredenen niet zijn echte naam

 

Zelfverzekerd en meer impact

Ellemiek stelt zich geduldig, zacht en sensitief op, maar kan ook heel scherp en direct feitelijk beschouwen.

Ik heb geleerd anders te kijken naar mezelf en mijn handelen. Mijn leiderschap heeft zich ontwikkeld. Nu ik de kracht en de waarde inzie van mijn eigen leidinggevende stijl en deze verder heb ontwikkeld, heb ik veel meer vertrouwen. Ik voel me zelfverzekerder, werk prettiger en ik heb meer impact.

dr. Kim Vogel

MT-lid/ specialist ziekenhuislaboratorium
Om privacyredenen niet haar echte naam

Bewust en krachtig

Ik leef veel bewuster. Alsof er een luikje in mijn hoofd is open gegaan. Ik beteken meer in mijn werk. Ik heb rust in mijn hoofd. En ik voel me krachtig.

Amal Mahabier

Duurzame verandering

Ellemiek maakt zichtbaar wat onder water speelt, op een manier die vertrouwen geeft. Ze spiegelt, geeft feedback – zowel aan MT als medewerkers. Ze brengt zo een hele laag dynamiek op tafel waar we ons eerst niet van bewust waren, maar waar we nu wel mee kunnen werken. Dat schept duidelijkheid en ruimte voor duurzame verandering.

dr. Henk de Jongh
Directeur
Om privacyredenen niet zijn echte naam

Van een 5 naar een 9,5!

Vooraf twijfelde ik hoeveel ik daadwerkelijk zou hebben aan het programma met Ellemiek. Achteraf gezien was die twijfel totaal niet nodig. Het gaat met mij nu echt heel erg goed. Ik ben rustiger en kan beter relativeren. Ik ben zelfverzekerder en vrolijker. Ik ben niet meer druk in mijn hoofd, maar heb zin om leuke dingen te doen. En ik kan nu ook meer voor andere mensen betekenen.

Het was een jaar vol verandering op het werk en privé. Het programma met Ellemiek heeft me geholpen om stil te staan bij mijn leven, goed naar mezelf te kijken, keuzes te maken en dat allemaal op een goede manier een plek te geven. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik er echt voor gekozen heb om de dingen te doen die ik belangrijk vind. Haar eerlijkheid en de vertrouwdheid hebben me daarbij geholpen. Bij de start van het programma gaf ik mezelf een 5. En nu geef ik mezelf een 9,5!

Daniëlle Hannink

Ellemiek is open, duidelijk en liet zich niet door me om ver praten. Dat was belangrijk voor me. Ze is realistisch en werkt met het onderbewustzijn zonder ‘zweverig’ te worden.

Wanda Maas