ONDERZOEK
The future is now!

Leiderschap gaat niet over leiders

En hoewel behulpzaam gaat het ook niet over titels, status en positie. Leiderschap gaat over jou, over mij. Over een ieder die zoekt naar voldoening, die zich inzet voor een betere, menswaardige samenleving, die zijn of haar potentieel wil uitleven.

Ware leiders zijn levenskunstenaars

Het zijn de changemakers, de game changers, de culture shifters van deze tijd. In een cultuur waar schaarste, spullen en angst heel gewoon zijn, is het zoeken naar een andere vorm van leiderschap. Het is ook mijn zoektocht. Als mens, als coach, guide en organisatieontwikkelaar en per augustus 2021 ook als promovenda.

Leiderschap & resonantie

We zijn gaandeweg het lijntje met de essentie van ons menszijn een beetje kwijtgeraakt. In plaats daarvan jagen we materieel succes na, een positie, faam. Storten we ons in de ratrace of vergeten we ons menszijn mee te nemen in ons werk. We plegen roofbouw op onze omgeving, zetten de economie en een comfortabel leven voorop. Dat kan ook anders. We moeten weer ‘hele mensen’ worden en ons menselijke potentieel uitleven. Alleen dan kunnen we een menswaardige, duurzame samenleving bouwen en organisaties en teams neerzetten die floreren. Maar ehm, hoe doe je dat? Hoe ziet dat proces eruit? Hoe werkt dat dan van binnen? Wat heeft dat te maken met authenticiteit en de verantwoordelijkheden die je hebt in strategische besluitvorming en institutionele veranderingen? Dat zijn vragen waarmee ik aan de slag ben.

Community

En jij kunt meedoen! Dat is mooi toch! Hoe? Door het onderzoek te steunen of scroll door voor de community van changemakers (in spé).

 

Steun DIT ONDERZOEK >
INSPIRATIE

COMMUNITY OF CHANGEMAKERS

INSPIRATIE

We hebben nieuwe leiders nodig. Moedige mensen met een groter bewustzijn en een andere zienswijze die de status quo – hoe comfortabel ook – niet als eindpunt zien, maar als een tussenstation op weg naar een menswaardige samenleving en duurzame economie. Mensen die een ster zijn in zelf-leiderschap en eager zijn om zich verder te ontwikkelen. Die hun diepste mens-zijn willen verbinden aan de buitenwereld om daar de juiste dingen neer te zetten, te creëren. Met of zonder formele positie. In de spotlights of juist niet; die mensen hebben we hard nodig! Doe je mee?

 

LEIDERSCHAP IN EEN NIEUWE TIJD

Via (onregelmatige) updates in je inbox neem ik je mee in landelijke, mondiale ontwikkelingen, de paradigmashift waar we voor staan en wat dat betekent voor jouw (persoonlijk) leiderschap. Gevolgd door how-to’s vanuit mijn professionele ervaring, podcasts & interviews. Inclusief updates uit mijn promotieonderzoek naar Authenticiteit in de boardroom.

‘Haar visie? Helemaal van deze tijd en toch nieuw’ Hans

‘Inspirerend. Geeft me handvatten voor mijn leiderschap’ Timo

‘Hoe verder ik las, hoe meer ik dacht: ja, dit is waar het om gaat!’ Herman

‘Ellemiek is een inspirerende vrouw met een ver reikende én verrijkende visie’ Anne