Leven, leiden, werken vanuit je hele mens-zijn

 

Wij mensen hebben een enorm potentieel om van de toekomst iets moois te maken. Een toekomst waarvan toekomstige generaties kunnen zeggen “dat hebben die ouwetjes maar mooi gefikst!”. Daarvoor is een transitie nodig in de manier waarop we denken en doen. Daar help ik vooroplopers bij. 

 

 

Contactgegevens

Ellemiek Etman
info@ellemieketman.nl
06 1917 8116

Een maatschappij in transitie vraagt om leiders en professionals met bewustzijn, die stevig in hun schoenen staan. Die een visie hebben op hoe het anders kan, koersvast zijn. En die begrijpen dat continue reflectie ervoor zorgt dat je scherp, autonoom en in verbinding blijft.

Die transitie vraagt ook om het integreren van hoofd, hart en handen, ratio en intuïtie, analyseren en creëren, redeneren en imagineren. Juist ook te midden van de dagelijkse druk en agenda’s. Soms moet je even vertragen. Doe je dat niet dan blijf je in de groef van meer meer meer en sneller sneller sneller. Je zoekt dan oplossingen binnen dat wat je kent, en zo houd je onbedoeld een systeem in stand dat je belemmert de transities te realiseren die nodig zijn.

Alles is er al. Het moet alleen nog even gezien en aangemoedigd worden, erkend worden dat het belangrijk is. Je zou kunnen zeggen dat ik het verborgene zichtbaar weet te maken zodat je ermee kan werken. Dat geeft (uiteindelijk) een gevoel van vrijheid, autonomie, verbondenheid, zingeving en energie. 

In teams voelen mensen zich gezien, leren van fouten, ontwikkelen zich en er komt meer ruimte voor eigenaarschap en creativiteit. Als je met mij werkt dan bied ik je een palet van diensten die je hierbij ondersteunt; voor jou persoonlijk en voor je organisatie. Op die manier kan ik je helpen je potentieel en dat in je organisatie aan te spreken.

Wat ik belangrijk vond in de samenwerking, is dat Ellemiek snel door had hoe de mensen en het team in elkaar zitten. Ze is daarbij open in haar communicatie. Een sympathieke, rustige vrouw die geen blad voor de mond neemt en kennis van zaken heeft. Ik hoop vaker van haar diensten gebruik te maken, zowel voor mezelf als voor onze medewerkers.

dr. René te Witt, NMDL

Mijn formele cv

Ik heb een achtergrond in sociaal-culturele wetenschappen en politicologie. Adviseur bij de Rijksoverheid geweest voor politiek-bestuurlijk complexe onderwerpen in het onderwijs. Ik denk graag meta, beschik over een duidelijke visie en stevig organisatievermogen en ben hoogsensitief. Ik zie snel verbanden, kan deze in een bredere context plaatsen en als rode draad doortrekken naar de toekomst. Sinds 2010 ben ik actief als coach, facilitator, spreker en werk ik interim in projecten op het snijvlak van mensen-proces-inhoud.

Sinds 2021 ben ik (parttime) promovenda bij de bijzondere leerstoel Leiderschapsethiek en menswaardige samenleving aan de Universiteit voor Humanistiek, gefinancierd door Goldschmeding Foundation voor Mens, Werk en Economie. Met een tweede promotor aan Nyenrode Business University is het heerlijk grasduinen in een diversiteit aan kennis en perspectieven.

Mijn onderzoek richt zich op het ontwikkelen van existentieel leiderschap van leiders om op een andere manier vorm te kunnen geven aan hun verantwoordelijkheden in de transitie naar een nieuwe economie. Daarvoor werk ik samen met een groep van ongeveer 40 topbestuurders en -commissarissen. 

Kan ik ook iets voor jou betekenen? Je kunt me hieronder uitnodigen om eens van gedachten te wisselen. 

Neem contact op

9 + 14 =