MAXIMUM POTENTIAL

> Jouw persoonlijke groeitraject

Je bent een professional; in loondienst, als zzp-er of ondernemer. Je hebt veel mogelijkheden, wordt gewaardeerd in je werk én je wil je verder ontwikkelen. Niet zomaar wat skills of kennis opdoen, maar je ontwikkelen als mens. Zodat je meer voldoening en geluk haalt uit je leven. En zodat je beter wordt in je werk: in je communicatie, in je afstemming, in onderhandelingen, in aansturing, in leiderschap. Maar hoe ziet dat er precies uit? En hoe kom je daar? Daar kom je zelf even niet uit. Dat is waar ik je bij help.

Je weet wat je wilt. Meestal. Maar je laat je toch nog te vaak overdonderen door de meningen en invloed van andere mensen. Of het systeem waarin je werkt.
Je weet dat je gewaardeerd wordt in de je werk, maar zelf twijfel je nog regelmatig aan je kunnen. Of je vindt het heel normaal wat je doet.  Je voelt wel aan dat je meer zou kunnen, meer zou kunnen betekenen ook. Maar hoe realiseer je dat? Zelf kom je niet veel verder dan je gebruikelijke denkrondjes. Je zoekt een sparringpartner die op jouw niveau meedenkt. Een snelle denker die je situatie snapt. Die je ziet zoals je werkelijk bent, en niet zoals je in de ogen van andere mensen zou moeten zijn. Iemand die je potentieel weet aan te spreken, en met jou kijkt wat er nodig is om dat in te zetten zodat jij verder kunt.

 

Je wilt jezelf zijn in je werk.

Je kwaliteiten inzetten en excelleren.

Je ziet om je heen hoe andere mensen het doen. Snel en direct. Verbindend en gevat. Of juist observerend en doeltreffend. Daar leer je van en zo doe je – samen met wat aanvullende training en feedback – nieuwe vaardigheden en kennis op. Maar het helemaal zo doen als die mensen? Dat is niet jouw manier. Dat kost je te veel energie. Je wordt minder effectief. En onzeker ook, uiteindelijk.

Dus zoek je jouw manier, jouw plek. Maar je eigen potentieel zien is heel lastig. Daar heb je hulp bij nodig. Maar met wie kun je schakelen? In jouw tempo, op jouw niveau? Zonder goedbedoelde adviezen of handvatten te krijgen, hoe word je echt verder geholpen? Hoe zorg je ervoor dat je begeleiding krijgt van iemand die jou echt ziet, in al je kracht? En die dàt weet aan te spreken? Niet iedere coach kan dat. Ik wel, vertellen klanten me. Ik vind het leuk om te doen. Sterker, je kunt me er letterlijk voor wakker maken. Mijn boodschap is dan ook: blijf lekker jezelf. Leer je potentieel kennen en groei vanuit daar. Zo ontdek je jouw eigen, authentieke manier van in het leven staan. Van in je werk staan. En ontdek je welke nieuwe stappen er dan voor jou mogelijk zijn.

 

Je leven draait om jou.

Je werk ook.

Heel simpel: je komt het beste tot je recht, en bent het meest waardevol, als je authentiek bent, zelfverzekerd, een goed afgesteld kompas hebt, kunt verbinden en samenwerken (en daarvoor hoef je geen extravert of mensenmens te zijn!). Naast dat je natuurlijk kennis van zaken hebt, en de benodigde ervaring.

Te vaak echter gaan mensen gedrag en stijlen kopiëren van mensen in hun naaste omgeving die succesvol (lijken) te zijn. Maar copycats evenaren vrijwel nooit het succes van het origineel, en het kost je een heleboel energie, aandacht, tijd en irritatie om iets te doen wat niet bij je past. En dat is wel belangrijk: je werk moet passen bij wie je bent; bij jouw karakter, talenten en persoonlijke leven. Bij je ideeën, maar ook bij je gevoel, inspiratie en persoonlijke energie. Daarbij, het kopiëren van andere mensen houd je klein!

Het gaat om de win-win, de match tussen jou en je werk. En dat geldt net zo voor je leiderschapsstijl. Gemotiveerde, enthousiaste mensen werken meer, harder en verzuimen (veel) minder vaak. Dus eigenlijk is het een win-win-win voor jou, je werkzaamheden en je werkgever (ook als je zelf eindbaas bent).

Je moet je werk goed doen, zeker. Maar het mag je ook meer opleveren dan alleen geld: voldoening, plezier, geluk. Werk mag liggen in het verlengde van wie je bent en waarvoor je staat, omdat je dan én de energie hebt om er vol voor te gaan én je alleen dan werkelijk verschil maakt.

 

Jouw potentieel en unieke energie

Met mijn aanpak ga je voorbij je denken. Want tja, laten we eerlijk zijn: om je denken te ontwikkelen heb je mij niet nodig. Waar je wel hulp bij kunt gebruiken is om een aantal lagen dieper naar jezelf te kijken, en te groeien op de thema’s die voor jou relevant zijn. We gaan op zoek naar je potentieel. En kijken naar blokkades, overtuigingen, emoties die in de weg zitten. De meeste mensen hebben niet geleerd om met hun eigen energie te werken en zijn daardoor (te) gevoelig voor de ideeën, meningen, acties van andere mensen. Ze staan niet in hun kracht, leven niet vanuit hun essentie. Soms leidt dat tot een verkeerd beeld van jezelf. Of tot een onderschatting van je eigen kunnen. Heel soms tot overschatting, maar ook dat is geen probleem.

Wat je gaat leren is (opnieuw) afstemmen op jezelf, je binnenwereld, op jouw energie, en daarmee harde resultaten neerzetten in de buitenwereld. Want dat is uiteindelijk waar je je lekker wilt voelen en waar je verschil kunt maken. Een goede connectie met jezelf geeft je de inzichten en de power om je ambities te realiseren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Beter leren omgaan met stress, en ontspanning creëren is belangrijk. Stress zorgt voor vernauwing, in je blikveld, in je denken. Het is killing voor je creativiteit, voor je beoordelingsvermogen en je helikopterview. En die heb je alle drie hard nodig om je werk goed te kunnen doen. Maar ook om richting te geven aan je leven en af te stemmen op je innerlijk kompas. Soms moet je vertragen om te versnellen. Maar wat doen de meeste mensen als iets niet goed gaat? Ze gaan meer hun best doen. Hard-harder-hardst werken. Dat kan soms nodig zijn, maar leidt nooit tot wezenlijke verandering en groei. En dat wil je wel. Dus geven we aandacht aan ontspanning. Ontspannen in je zijn. Werken vanuit je hart. Flow.

Persoonlijke blokkades of belemmeringen tot slot lossen we op in een Transformatiesessie en zetten we om in rust, kracht en vertrouwen. Soms is het heel zinvol om te weten waar ze vandaan komen en hoe ze op je inwerken. Soms ook niet, en kunnen we ze transformeren zonder dat je met je hoofd snapt hoe het zit. Het vraagt wat vertrouwen, maar klanten voelen zich daarna altijd licht, rustig en vol (zelf)vertrouwen. Het geeft je veel ruimte om door te groeien en je potentieel te verzilveren. Check het appje van Arie maar:

Aan de slag

Zo werken we samen

Overweeg je hulp? Dan spreken we eerst af, op locatie in Den Haag. In een gesprek van zo’n 45 tot 60 minuten bespreken we je situatie nu, welke stappen je wilt zetten en we bekijken of ik je daarbij kan helpen. Na het gesprek heb je duidelijk waar we aan gaan werken, hoe lang we samenwerken en wat je investering is.

Eerst even bellen om kennis te maken is natuurlijk ook een optie >. Dan kun je daarna alsnog besluiten de intake te doen. 

Gaan we aan de slag? Dan start ons traject met een blauwdruksessie van 2 uur. We zoomen verder in op je potentieel, en op wie je in essentie bent. In deze sessie bepaal je ook je doelen voor de komende maanden. Dus mocht je het idee hebben dat dit traject nog niet zo concreet was, geen zorgen – ook daarin wordt voorzien. Die doelen bepalen doen we vanuit een goede balans tussen je intuïtie en rationele denken, waarbij ik je help om die balans te vinden. Ik ga je dus niet vertellen wàt je moet doen, ik ga je wel helpen om het op zo’n manier te doen dat je je eigen potentieel leert aanspreken.

Daarna krijg je voor de duur van jouw traject mijn onbeperkte hulp. Dat kan online, telefonisch of we gaan samen wandelen. Willen we even wat dieper op iets inzoomen of hebben we een Transformatiesessie gepland, zien we elkaar in mijn werkkamer. Meestal zijn dat de maandelijkse afspraken die ik met klanten alvast plan, en hebben we daaromheen (twee)wekelijks contact via mail/ app/ telefoon of zoveel vaker als je nodig hebt. Dat mag ad hoc, dus precies op het moment dat het nodig is.

In principe zijn de afspraken in Den Haag. Maar zou je graag dit traject doen en kun je niet naar Den Haag komen, neem dan even contact op om de mogelijkheden (wellicht tegen een meerprijs) te bespreken.

Tijdens je traject krijg je onbeperkte toegang tot vele modules, online programma’s, opdrachten en begeleide visualisaties uit de online academie. Daar zitten korte modules tussen, maar ook programma’s die meerdere weken duren. Met precies dat wat jij nodig hebt, kun je meters maken tussen ons contact door.

Waar moet je dan aandenken? Bijvoorbeeld aan Jij & je triggers over hoe je jezelf klein houdt en dat kunt transformeren naar kracht en vertrouwen. Aan een module om je kernwaarden en kernkwaliteiten te ontdekken. Of een module met leiderschapsgoeroe Covey inclusief werkboek. Populair is ook het bepalen van je persoonlijke communicatiestijl én het herkennen van die van andere mensen – samen met andere persoonlijkheidstesten. En een topper zijn de op maat gemaakte opdrachten en visualisaties die je gaandeweg je traject ontvangt.

 

 ***

Dit is wat je krijgt:

Intake van 60 minuten

Blauwdruksessie van 2 uur

Minimaal één Transformatiesessie

Minimaal zes follow-up sessies van 1,5 uur

Onbeperkte coaching gedurende je hele traject

Toegang tot de online academie met modules, online programma’s, meditaties

Opdrachten en visualisaties op maat gemaakt

***

 

Je investering

Zo’n 100%-op maat-traject, wat moet dat kosten? Wel, persoonlijke begeleiding kan vanaf zes maanden met een investering vanaf € 3795,- excl. btw. Wil je echt een transformatie doormaken, dan kan je kiezen voor een jaartraject. Ben je in loondienst en sluit het aan, dan integreren we je persoonlijke ontwikkeldoelen in het traject. Desgewenst maak ik een offerte, dat vinden budgethouders en leidinggevenden over het algemeen het makkelijkst.

Twijfel je (of twijfelt je leidinggevende) of dit traject je inzet of de investering waard is? Check ook even de referenties onderaan. Daarin lees je hoe Karin, Eline en Kim de samenwerking met mij ervaren hebben en wat het hen heeft opgeleverd. Bespreek je twijfels gerust met me. Heb je er eindelijk geen vertrouwen in? Doen we het niet. Simpel.

 

Dan nog dit

Je bent één mens. Met één leven. Dus zit je persoonlijk niet lekker in je vel, dan merk je dat in je werk. Loop je om van de zakelijke stress, ben je thuis niet te genieten. Dat is wat ik bedoel met ‘je bent één mens’: je neemt jezelf mee in iedere situatie die je tegenkomt. Het kan gebeuren dat er iets tijdens het traject je aandacht vraagt. Iets anders dan je eigenlijk van plan was om mee bezig te zijn. Ook dat mag op tafel, ook daarvoor mag je de onbeperkte coaching gebruiken.

Tijdens onze samenwerking sta ik volledig ten dienste van jouw ontwikkeling, van jouw leven. Je mag dus ieder onderwerp inbrengen wat er in die maanden voorbij komt. Omdat er soms iets anders nodig is dan je dacht, om verder te komen in je werk. Of omdat er iets is in je privéleven is dat steeds maar weer om aandacht vraagt. Dat kan overigens ook tot hele leuke neveneffecten leiden. Wat ik er maar mee wil zeggen: voel de ruimte om alles op tafel te leggen zodat we de tijd samen maximaal kunnen benutten om jouw potentieel te verzilveren.

 

Hoe verder?

Overweeg je persoonlijke begeleiding? En zou ik weleens de juiste persoon kunnen zijn? Blijf niet twijfelen, maar laat me weten dat je interesse hebt. Je ontvangt vervolgens van mij een uitnodiging voor een afspraak en een aantal vragen, zodat ik me kan voorbereiden. In het gesprek bespreken we welke stappen je kunt zetten, de invulling van jouw traject en ik maak een inschatting of ik je kan helpen. Geen verkoopgesprek of intake dus, maar een gesprek van mens tot mens. Na dat gesprek maak je voor jezelf de stand van zaken op. Kom je uit op ‘ja’, dan kun je vervolgens op korte termijn beginnen.

Wil je liever korte en gerichte coaching? Kijk dan bij de Intensives.

Wil je een afspraak maken om verder te praten over Maximum Potential, jouw persoonlijke groeitraject? Laat het me hier weten. 

Heel snel resultaat

Ellemiek heeft goed inzicht in wat mensen nodig hebben. De samenwerking met haar gaf meer inzichten dan handvatten. Het heeft het tij gekeerd. Ik heb de regie naar mezelf toegetrokken. Ik voel me in control. Ik sta weer stevig met twee benen op de grond en met een koel hoofd.

Het is opvallend hoe snel ik resultaat zag van mijn gedragsverandering. Hele positieve uitwerking. Ik ben daadwerkelijk beter geworden in mijn werk.

Karin Stevens

Krachtig en waardevol

Ellemiek stelt zich geduldig, zacht en sensitief op, maar kan ook heel scherp en direct feitelijk beschouwen.

Ik heb geleerd anders te kijken naar mezelf en mijn handelen. Mijn leiderschap heeft zich ontwikkeld. Nu ik de kracht en de waarde inzie van mijn eigen leidinggevende stijl heb ik veel meer vertrouwen. Ik voel me zelfverzekerder, werk prettiger en ik heb meer impact.

dr. Kim Vogel

Transformatie naar 3.0

Van andere coaches en trainers heb ik waardevolle handvatten gekregen. Maar met Ellemiek ben ik echt door een transformatieproces heen gegaan. Ik heb een volgend level bereikt in mijn leiderschap en sta op de top die ik voor ogen had.

Eline de Mik