INSPIRATIE

voor CHANGEMAKERS

INSPIRATIE

Schrijf je direct in

Leiderschap gaat niet over leiders

En hoewel behulpzaam gaat het ook niet over titels, status en positie. Leiderschap gaat over jou, over mij. Over een ieder die zich inzet voor een betere, menswaardige samenleving, die zoekt naar impact en betekenisgeving en die zijn of haar potentieel wil uitleven.

 

Ware leiders zijn levenskunstenaars

Het zijn de changemakers, de game changers, de culture shifters van deze tijd. In een cultuur waar schaarste, spullen, groei en (en ja:) angst heel gewoon zijn, is het zoeken naar een andere vorm van leiderschap. Wat vraagt dit van je mens-zijn? Het is ook mijn zoektocht. Als mens, in mijn werk en per augustus 2021 ook als promovenda.

 

DEEP LEADERSHIP

We zijn gaandeweg het lijntje met de essentie van ons menszijn een beetje kwijtgeraakt. In plaats daarvan jagen we materieel succes na, een positie, faam. Storten we ons in de ratrace of vergeten we ons menszijn mee te nemen in ons werk. We plegen roofbouw op onze omgeving, vangen alles in facts & figures en zetten de economie en een comfortabel leven voorop. Dat kan ook anders. We moeten weer ‘hele mensen’ worden en ons menselijke potentieel uitleven. Alleen dan kunnen we een menswaardige, duurzame samenleving bouwen en organisaties en teams neerzetten die floreren. Maar ehm, hoe doe je dat? Hoe ziet dat proces eruit? Hoe werkt dat dan van binnen? En hoe doe je dat in je werk als leidinggevende of bestuurder te midden van alle verantwoordelijkheden die je hebt? Dat zijn vragen waarmee ik aan de slag ben.

 

MENSEN MET MOED

We hebben nieuwe leiders nodig. Moedige mensen met een groter bewustzijn en een andere zienswijze die de status quo – hoe comfortabel ook – niet als eindpunt zien, maar als een tussenstation op weg naar een menswaardige samenleving en duurzame economie. Mensen die een ster zijn in zelf-leiderschap en eager zijn om zich verder te ontwikkelen. Die hun diepste mens-zijn willen verbinden aan de buitenwereld om daar de juiste dingen neer te zetten, te creëren. Met of zonder formele positie. In de spotlights of juist niet; die mensen hebben we hard nodig! Doe je mee?

 

LEIDERSCHAP NAAR EEN NIEUWE TIJD

Via (onregelmatige) updates in je inbox neem ik je mee in landelijke, mondiale ontwikkelingen, de paradigmashift waar we voor staan en wat dat betekent voor jouw (persoonlijk) leiderschap. Afgewisseld met how-to’s vanuit mijn professionele ervaring, podcasts & interviews en updates uit mijn promotieonderzoek naar persoonlijke paradigmashifts in de boardroom. 

Ontvang de updates nu ook